Utbud vuxen och familj

Publikutvecklingsmedel Små scener PuSs. 

Förfäderna, på Lulesamiska, är en dans och jojkföreställning som bjuder in er som publik till Sápmi. Genom dans och jojk på en ljudbild av elektronisk musik, skapad av naturljud från Sápmi, kommer ni färdas till de platser förfäderna har vandrat och banat väg till de samhälle som vi lever i idag. Ett urfolk som vill bevara Sápmi och naturen till de efterlevande.

Föreställningen är baserad på den dansstil som skapats under Liv Airas Masterupsats, contemporary/mod…


Skicka bokningförfrågan Läs mer

Dom har ju allt

Åldersgrupp: Barn / Ungdom, Åk. 7-9, Gymnasiet/ Unga vuxna
Scenmått: 4 x 4 m
Producent: UNDANTAGET
Turnéperiod: 2021-11-06 - 2023-12-15
Kostnad: Se produktionssida

DOM HAR JU ALLT
av Manda Stenström

Patrik är en fyrtioårig man som hade kunnat ha allt; ett spännande jobb, en fin fru, några söta ungar, en ful hund, en bil, en cykel, en trädgård, en dyr grill, huset fullt av nya prylar från Clas Ohlson och vänner bevarade ända sedan högstadiet.

Allt detta.

Om det inte hade varit för de traumatiserande händelserna under barndomen som, enligt Patrik själv, gjort det omöjligt för honom att leva ett normalt liv. Patrik återvänder till sin ba…


Skicka bokningförfrågan Läs mer

Viltstängsel upphör

Åldersgrupp: Vuxna
Scenmått: 4 x 4 m
Producent: Jäders teater
Turnéperiod: 2022-12-01 - 2024-05-31
Kostnad: Se produktionssida

Samuelsson och Jäder håller inte riktigt med. Dom bor där, mitt i skräpytan och tycker till och med att det är riktigt trivsamt.
Viltstängsel upphör är musik och berättelser från utkanten och som lockar till skratt, eftertanke och frid i sinnet. Föreställningen trivs allra
bäst i mindre lokaler, som bygdegårdar o dylikt, caféprogram, soppteater mm. Längd efter behov, från 30 min till helafton.…


Skicka bokningförfrågan Läs mer

Frida Selander - Det börjar i dig

Åldersgrupp: Vuxna
Scenmått: 6 x 4 m
Producent: Nordiskt Berättarcentrum
Turnéperiod: 2022-10-20 - 2023-12-29
Kostnad: Se produktionssida

Frida Selander är tillbaka med en ny föreställning och ett nytt album där hon undersöker förhållandet till sig själv och sin omvärld.

Ensam på scenen med elgitarr, munspel och piano, möter hon oss med sitt varma tilltal och den säregna röst vi lärt oss att tycka så mycket om. Allvar blandas med humor och sällan har vi sett henne så lekfull i sitt uttryck.

Produktionen har arbetats fram i residens på Nordiskt Berättarcentrum och tillsammans med koreografen/regissören Björ…


Skicka bokningförfrågan Läs mer

Joe Hill - en man med många identiteter -

Åldersgrupp: Barn / Ungdom, Åk. 7-9, Gymnasiet/ Unga vuxna
Scenmått: 7 x 4.5 m
Producent: Skottes Musikteater
Turnéperiod: 2022-11-19 - 2024-04-30
Kostnad: Se produktionssida

Musiken var en oerhörd kraft i Joe Hills liv och musiken och sången tar stor plats i Skottes föreställning. Joe Hill och arbetarrörelsen i USA stod upp framförallt för mötesfrihet och yttrandefrihet. Människor han mötte på vägen, funderingar som brytt honom, musik som han använt sig av för att få hela arbetsplatser och fängelser att sjunga - ja allt det berättar vi om. Ett eko från förr, speglar vår egen tid med gig-jobb, osäkra anställningar, utnyttjande av papperslösa os…


Skicka bokningförfrågan Läs mer

Jag är ingen jävla clown!

Åldersgrupp: Vuxna
Scenmått: 4 x 4 m
Producent: Bobbo Jäderfeldt
Turnéperiod: 2023-03-18 - 2024-03-18
Kostnad: Se produktionssida

Under en timme så träffar ni Bobbo Jäderfeldt. Han har 2 Guinness världsrekord i jonglering och är en av Sveriges bästa mentalister.

Han har i den här föreställningen satt ihop vad han anser vara några av sina absolut bästa nummer som han jobbat fram de senaste 20 åren.

Jongleringsakterna har ett snabbt tempo med en hög teknisk nivå och vissa trick som väldigt få människor i världen klarar av att göra på scen.
Publikmedverkan är stor och Bobbo kommer bland annat be publik…


Skicka bokningförfrågan Läs mer

VANDRINGEN

Åldersgrupp: Vuxna
Scenmått: 4 x 3 m
Producent: JSK ord&bild
Turnéperiod: 2023-03-01 - 2024-04-07
Kostnad: Se produktionssida

Genom en norrbottensljus sommarnatt går färden - in i skogen, längs med älven, över myren och upp på berget. Landskapet växer fram genom ljud, musik och ord, som vävs samman i en böljande rörelse.

Resultatet blir något outforskat och nytt, som samtidigt vibrerar av något påtagligt igenkännbart och
ursprungligt.

MEDVERKANDE Elin Jonsson (fiol, sång, ljud, loop), Mirja Palo (kantele, sång, ljud, loop) och Josefin Şîlan Karlsson (läsning, elbas, valthorn, sång, ljud)


Skicka bokningförfrågan Läs mer

Solvagnen

Åldersgrupp: Vuxna
Scenmått: 4 x 3 m
Producent: Nordcirkus
Turnéperiod: 2023-04-16 - 2023-06-30
Kostnad: Se produktionssida

Solvagnen
är en berättarföreställning där muntligt berättande blandas med levande musik och poetisk dans. Berättelsen i föreställningen, framförd av berättaren Sara Oja, stammar från den grekiska mytologin och är i sin karaktär en mycket dramatisk historia. Den handlar om övermod och envishet och om hur fel det kan bli när en frånvarande föräldrar, i sin brinnande längtan att visa sitt barn kärlek, inte tänker sig för och låter barnet få alldeles för mycket av det goda…


Skicka bokningförfrågan Läs mer
 

I ett långsiktigt samarbete mellan de regionala Riksteaterföreningarna i Jämtland Härjedalen, Norrbotten och Västerbotten erbjuds här ett rekommenderat scenkonstutbud för små scener.

Det rekommenderade utbudet syftar till att underlätta för arrangörer att arrangera på nya platser, för ny publik och kanske med nya samarbetsparter i syfte att stärka publikutvecklingen inom kommunen. Det är självklart möjligt att utgå från andra föreställningar att söka medel för, stäm av innan ni bokar.

Utbudet subventioneras enligt principen att i första hand kapa kostnader för resor och boende, i andra hand kostnad för gage. Under 2022 kan arrangören erhålla upp till 5000 kr i subvention för genomförd föreställning.

O.B.S! Arrangörsstöd till resor och boende (Ibland även en del av gage) för scenkonstföreställningar. Traktamenten subventioneras alltså inte!

Följande milersättningar tillämpas:

Personbil klass 1 (högst 3,5 ton)                                  37,50 kr per mil
Personbil klass 2/lätt lastbil/lätt buss (högst 3,5 ton) 50 kr per mil
Tung lastbil/Tung buss (överstiger 3,5 ton)                 70 kr per mil

Kriterier i korthet:
– arrangeras av eller i samarbete med en Riksteaterförening
–  bokningen bör ingå i en turné med minst tre närliggande arrangörer
– arrangören bör ha en publikutvecklande ambition i valet av föreställning
– ska arrangeras utanför centralort eller på centralort med färre än 3500 invånare

OBS! Ansökan ska inlämnas efter genomfört arrangemang av ansvarig Riksteaterförening och inkludera publikstatistik samt kostnadsunderlag/kontrakt.

Beslut och utbetalning sker löpande under året.

Läs mer och sök medel här