Norrbotten

Hej och välkommen till Scenkonstinorr.se och Norrbottens-sidan!

Här hittar du som arrangör eller scenkonstproducent en stor del av vad som planeras och turneras i Norrbotten under den kommande tiden. Dels inom barn och ungdomsutbudet, Norrbottens egna repertoarform: Arrangera genom Samverkan och utbudet som kommer att ligga under det nya subventionssystemet: Publik och Repertoarstöd, inför hösten -18.

Sidan är ett samarbete mellan de fyra Norrlänen eftersom turnéutbudet ofta samordnas mellan länen men det kan skilja sig åt rörande vissa föreställningar. Framförallt ser våra subventionssystem olika ut mellan länen så läs gärna om just Norrbottens subventioner så du vet hur det fungerar. Använd rullmenyn för Norrbotten ovan.

Gå in under Aktuellt utbud och läs mer om de föreställningar vi erbjuder i Norrbotten och har möjlighet att subventionera. OBS! Utbudet som visas här är ett snävt urval av vad hela landet erbjuder. Vill du få information om ytterligare föreställningar rekommenderas ett besök på Scenkonstportalen.se

Intresseanmälan till föreställning inom DANS:
Kontakta Olof Westring, Dans i Nord, 070-640 74 33, Läs också Dans i nords riktlinjer för turnéstöd HÄR

TEATER: Använd knappen ”Bokningsförfrågan” för respektive produktion ni vill anmäla intresse till, den är inte bindande men sätter i direkt kontakt med ansvarig producent.

BOKNINGPERIOD
Vårsäsongen – 15 november
Höstsäsongen – 25 maj
Uppbyggnad av turnéplan för respektive föreställning pågår under bokningsperioden. Ju tidigare intresseförfrågningar kommer in, desto tidigare kan vi ge besked att föreställningen får turnéstöd, så boka i tid  – för allas skull!

TURNÉ -OCH ARRANGÖRSSTÖD
Tack vare stöd från Region Norrbotten kan scenkonstinorr.se’s rekommenderade föreställningsutbud delvis subventioneras. Subventionen avser de omkostnader kring resor och logi som uppkommer i samband med turnéer i Norrbotten.

Övrigt om Riksteatern Norrbottens turnéstöd

  • Turnén ska gå över minst tre kommuner i Norrbotten
  • Föreställningarna ska framföras av professionella fria grupper med F-skattsedel. De föreställningar som finns representerade i Scenkonstinorr.se prioriteras.

Kontakta gärna Riksteaterkonsulent Anna Björk, 070-570 42 62, om du har frågor rörande denna sida eller behöver vägledning kring ditt arrangörsskap.

Välkommen till Scenkonst i Norr!