Arrangörsinformation

Välkommen till Scenkonst i norr!

Här kan du som arrangör få mer information om de scenkonstföreställningar för barn och unga som har möjlighet att turnera i länet framöver.

Gå in under Aktuellt utbud och läs mer om de föreställningar vi erbjuder i Norrbotten och har möjlighet att subventionera. OBS! Utbudet som visas här är ett snävt urval av vad hela landet erbjuder. Vill du få information om ytterligare föreställningar rekommenderas ett besök på Scenkonstportalen.se

Intresseanmälan till föreställning:
DANS:
Kontakta Olof Westring, Dans i Nord, 070-640 74 33, olof.westring@dansinord.se. Läs också Dans i nords riktlinjer för turnéstöd HÄR

TEATER: Använd knappen ”Bokningsförfrågan” för respektive produktion ni vill anmäla intresse till, den är inte bindande men sätter i direkt kontakt med ansvarig producent.
Ni hittar Riksteatern Norrbottens riktlinjer för turnéstöd HÄR

BOKNINGPERIOD
Vårsäsongen – 15 november
Höstsäsongen – 25 maj
Uppbyggnad av turnéplan för respektive föreställning pågår under bokningsperioden. Ju tidigare intresseförfrågningar kommer in, desto tidigare kan vi ge besked att föreställningen får turnéstöd, så boka i tid  – för allas skull!

ARRANGÖRSSTÖD
Tack vare stöd från Norrbottens läns landsting kan Scenkonst i norrs rekommenderade föreställningsutbud delvis subventioneras. Subventionen avser de omkostnader kring resor, traktamente och logi som uppkommer i samband med turnéer i Norrbotten.

Övrigt om Riksteatern Norrbottens turnéstöd

  • Turnén ska gå över minst tre kommuner i Norrbotten
  • Föreställningarna ska framföras av professionella fria grupper med F-skattsedel. De föreställningar som finns representerade i Scenkonstinorr.se prioriteras.
  • Vi jobbar för att producenterna ska fakturera Riksteatern Norrbotten alla kostnader för resor, logi och traktamente direkt. Detta görs för att avlasta dig som arrangör från administrativt arbete.
  • Om du som arrangör istället kommit överens med producenten att du betalar resor, logi och/eller traktamente för spelningar som har rätt till turnéstöd (spelar i tre kommuner) så begär du som arrangör ut stödet och skickar in redovisning samt kopior av fakturor för resa, logi och/eller traktamente.
  • Ladda hem redovisningsblankett här: Turnéstöd redovisning

Kontakta oss gärna för mer information!

Tack till: