Utbud Dans i Norrbotten

Den Norrbottensbaserade fria dansgruppen Dansinitiativet erbjuder 2 turnerande föreställningar under hösten 2019. Bägge föreställningarna ingår i Riksteatern Norrbottens rekommenderade utbud och har möjlighet till turnéstöd.

Mitt bland stjärnor

Åldersgrupp: Barn / Ungdom, Förskoleklass - åk 3, Familj
Scenmått: 10 x 8 m
Producent: Dansinitiativet
Turnéperiod: 2019-02-15 - 2019-12-20
Kostnad: Se produktionssida

I en konstnärlig tolkning av Lotta Olsson och Olof Landströms poetiska bok förkroppsligar dansarna delar av naturen, intar olika levande kroppar och leker med naturliga och onaturliga material.

​Mitt bland stjärnor tar form i ett rum fullt av rörelse och ämnar väcka frågor om klimatet och jordens olika former av liv - för våra yngsta planetskötare.

Dansinitiativet i samproduktion med Norrlandsoperan.

Idé och koreografi: Marie Wårell
Dansare: Alexander Dam, Maria Ulriksson, Moa…


Skicka bokningförfrågan Läs mer

Morgondagens vittnen

Åldersgrupp: Barn / Ungdom, Åk. 7-9, Gymnasiet/ Unga vuxna
Scenmått: 10 x 9 m
Producent: Dansinitiativet
Turnéperiod: 2019-09-06 - 2019-09-29
Kostnad: Se produktionssida

Föreställningen återspeglar krigets inverkan på individen och vad det innebär att vara tvungen att lämna sitt hem, familj eller land på grund av krig. Bakgrunden till materialet för föreställningen är tvångsevakuering och konflikt vid andra världskriget och från krig idag.

I föreställningen möts nysvenskar som har flytt från sina hemländer och äldre som på ett eller annat sätt har upplevt krig och flykt under andra världskriget. Tillsammans med professionella konstnärer …


Skicka bokningförfrågan Läs mer

Dans i Nord är en verksamhet under Piteå kommun och Region Norrbotten och har till uppgift att bland annat arrangera danskonst. Aktuella föreställningar hittar du HÄR

Dans i Nord driver en särskild ungdomssatsning, Unga Dans i Nord. Se deras rekommenderade utbud HÄR
Kontakt: Olof Westring, Dans i Nord, 070-640 74 33