Utbud för Barn -och Unga våren 2020

Hej! Här hittar du som är arrangör i Norrbotten med omnejd förslag på föreställningar med teater, dans och cirkus riktade till Barn -och Unga som kan turnera under våren 2020!
Som arrangör bokar du via  SCENKONSTPORTALEN.se

För att skicka en intresseanmälan till producent kan du med fördel nyttja ”skicka bokningsförfrågan”-knappen som finns på aktuell föreställningssida på Scenkonstportalen. Din mailförfrågan går då till den aktuella producenten med kopia till ansvarig regional konsulent. Men det går naturligtvis även utmärkt att kontakta producenten direkt!
Läs mer om subventioner och annat viktigt att veta nedan.

Boka dina önskemål så snart som möjligt och senast 15 november så finns det tid att planera och bygga turnéer över länet på bästa sätt.

Se utbud för förskola vt 2020
Se utbud för förskola och lågstadiet vt-2020
Se utbud för mellanstadiet vt 2020
Se utbud för högstadiet vt 2020

SUBVENTIONER
Riksteatern Norrbotten subventionerar turnéföreställningar för fria teatrars rese- och boendekostnader med statliga och regionala resurser.

Görs offentliga föreställningar utanför centralorten kan ni söka vårt projektmedel Publikutveckling Små Scener – Se info och ansökningsunderlag

SKAPANDE SKOLA – EXTRA KULTURPENGAR TILL SKOLAN!
Samtliga föreställningar kan på olika sätt knytas till Skapande Skolas statliga projektmedel som söks årligen av ansvarig skolhuvudman i respektive kommun. Kontakta producenten i fråga för tips och idéer.
På facebookgruppen Scenkonst för Barn -och Unga i Norrbotten kan du som kultursamordnare/arrangör utbyta idéer och få tips på projekt som är på gång eller kan genomföras med lite stöd från andra!

BOKNINGSPERIOD 1 september till 15 november
Vi rekommenderar 15 november som deadline för bokningar inför våren, för att såväl arrangörer som producenter ska hinna planera för genomförbara turnéer.

Vad betyder BOKNINGSFÖRFRÅGAN-KNAPPEN på Scenkonstportalens produktionssidor?
Via bokningsknappen skickar du ett mail till producenten med intresseanmälan och ev. frågeställningar. Denna förfrågan kommer även till Riksteatern Västerbottens konsulent för kännedom.

KONTAKT OCH MER INFO
Är du producent kan du få mer information om länets turnéförutsättningar HÄR
För frågor rörande utbud, subventioner och bokningsförfarandet kontakta: Riksteaterkonsulent Anna Björk