Aktuellt utbud våren 2018 Västerbotten

Hej! Här hittar du som är arrangör förslag på föreställningar med teater, dans och cirkus som kan turnera i länet under våren 2018! Boka dina önskemål före 15 november så finns det tid att planera och bygga turnéer över länet på bästa sätt! Vi rekommenderar att du som arrangör bokar via Scenkonstportalen.se.
Läs mer om subventioner och annat viktigt att veta nedan.

Utbud för förskola och förskoleklass

Utbud för förskoleklass och lågstadiet

Utbud för mellanstadiet

Utbud för högstadiet/ gymnasiet

OBS! Sammanställd utbudslista som PDF!

DANS I VÄSTERBOTTEN/NORRLANDSOPERAN
Det finns även ett separat dans- och musikutbud för barn och unga i länet som administreras av dans- respektive musikkonsulenten på Dans i Västerbotten/ Norrlandsoperan.
Läs mer om detta utbud samt subventionsmöjligheter här.

BOKNINGSPERIOD 1 SEPTEMBER TILL 15 NOVEMBER
Vi rekommenderar 15 november som deadline för bokningar, för att såväl ni själva som tillfrågade producenter ska hinna planera för turné. Framförhållning betyder ofta bättre turnéplanering och större sannolikhet att få det man vill ha så vi rekommenderar att ni inte väntar för länge med att påbörja bokningsarbetet.

KLICKA HÄR för att se och redigera aktuell bokningslista för arrangörer/preliminär turnéplan 
– baseras på intresseanmälningar via Scenkonstportalen samt inlagda förbokade föreställningar för ökad turnésamordning i länet. Vi hjälper varandra!

SUBVENTIONER
Utbudet från de fria teatrarna subventioneras rörande rese- och boendekostnader med statliga och regionala resurser. OBS! Länsteater (Västerbottensteatern, Norrbottensteatern tex) och Riksteaterns föreställningar erhåller inte dessa subventioner. Du som arrangör söker arrangörsstöd för dessa kostnader hos Riksteatern Västerbotten. Läs mer.

SKAPANDE SKOLA – EXTRA PROJEKTMEDEL
Samtliga föreställningar kan på olika sätt knytas till Skapande Skolas projektmedel. Kontakta producenten i fråga eller konsulent för tips och idéer.

OBS! Den första november hålls en regional skolkulturkonferens i Lycksele om skapande skola och kultur i skolan om arbetssätt, inspiration och strategier kring estetiska läroprocesser. Läs mer och anmäl HÄR.

Det finns även en skapande skola-katalog med samlade projektidéer från ett tjugotal olika kulturaktörer från Västerbotten inom olika kulturformer.
– Ladda ner som PDF.
– Beställ den tryckta katalogen med post kostnadsfritt – maila din beställning till inger.holmberg@riksteatern.se

KONTAKT OCH MER INFO
Är du producent kan du få mer information om länets turnéförutsättningar HÄR
För frågor rörande utbud, subventioner och bokningsförfarandet kontakta: inger.holmberg@riksteatern.se

Vad betyder BOKNINGSFÖRFRÅGAN-KNAPPEN på Scenkonstportalens produktionssidor?
Via bokningsknappen skickar du ett mail till producenten med intresseanmälan och ev. frågeställningar. Denna förfrågan kommer även till Riksteatern Västerbottens konsulent för kännedom.

Eftersom detta på ett enkelt sätt underlättar samordningsvinsterna i länet rekommenderas det att ni använder den funktionen.