Utbud för barn/ unga/skolarrangörer hösten 2019

Här hittar du som är arrangör i Västerbotten med omnejd förslag på föreställningar med teater, dans och cirkus som kan turnera under hösten och kanske även kommande vår.
Förboka dina önskemål före 15 maj så finns det tid att planera och bygga turnéer över länet på bästa sätt!

Vi rekommenderar att du som arrangör bokar via Scenkonstportalen.se då det ger fördelar för den regionala turnéplaneringen som därmed gynnar länets arrangörer i stort. Men det går naturligtvis även utmärkt att kontakta producenten direkt! 🙂
Läs mer om subventioner och annat viktigt att veta nedan.

Se utbud för förskola
Se utbud för förskoleklass och lågstadiet
Se utbud för mellanstadiet
Se utbud för högstadiet/gymnasiet

DANS I VÄSTERBOTTEN/NORRLANDSOPERAN
Det finns ett separat dans- och musikutbud för barn och unga i länet som administreras av dans- respektive musikkonsulenten på Dans i Västerbotten/ Norrlandsoperan.
Läs mer om detta utbud samt subventionsmöjligheter här.

Här hittar du som är skolsamordnare en delad förbokningslista som visar preliminära turnéplaner för övriga kommuner i länet.
Listan baseras på intresseanmälningar via Scenkonstportalen samt inlagda förbokade föreställningar för ökad turnésamordning i länet/förbättrad kostnadsdelning. Uppdatera gärna själv era intresseanmälningar här. Vi hjälper varandra!

SUBVENTIONER
Vi subventionerar turnéföreställningar från de fria teatrarna rörande rese- och boendekostnader med statliga och regionala resurser. OBS! Länsteater (Västerbottensteatern, Norrbottensteatern tex) och Riksteaterns föreställningar erhåller inte dessa subventioner. Du som arrangör söker arrangörsstöd för dessa kostnader hos Riksteatern Västerbotten.
OBS! Vi har även under 2018 en särskild satsning på offentliga arrangemang för ung publik. Läs mer om våra subventionsformer på vår hemsida och ladda ner din ansökningsblankett här.

SKAPANDE SKOLA – EXTRA PROJEKTMEDEL
Samtliga föreställningar kan på olika sätt knytas till Skapande Skolas projektmedel som söks av ansvarig skolhuvudman i respektive kommun. Kontakta producenten i fråga eller konsulent för tips och idéer.
På facebookgruppen Skapande skola i Västerbotten kan du utbyta idéer och få tips på projekt som är på gång eller kan genomföras med lite stöd från andra!

BOKNINGSPERIOD 10 MARS TILL 15 MAJ
Vi rekommenderar 15 maj som deadline för bokningar inför hösten, för att såväl arrangörer som producenter ska hinna planera för genomförbara turnéer. Framförhållning betyder ofta bättre turnéplanering och större sannolikhet att få det man vill ha så vi rekommenderar att ni inte väntar för länge med att påbörja bokningsarbetet.

KONTAKT OCH MER INFO
Är du producent kan du få mer information om länets turnéförutsättningar HÄR
För frågor rörande utbud, subventioner och bokningsförfarandet kontakta: inger.holmberg@riksteatern.se

Vad betyder BOKNINGSFÖRFRÅGAN-KNAPPEN på Scenkonstportalens produktionssidor?
Via bokningsknappen skickar du ett mail till producenten med intresseanmälan och ev. frågeställningar. Denna förfrågan kommer även till Riksteatern Västerbottens konsulent för kännedom.

Eftersom detta på ett enkelt sätt underlättar samordningsvinsterna i länet rekommenderas det att ni använder den funktionen. Se även ovan info om vår gemensamma förbokningslista.