Utbud för barn/ unga/skolarrangörer hösten 2019

Här hittar du som arrangör förslag på föreställningar med teater, dans och cirkus som kan turnera under hösten och kanske även kommande vår i Västerbotten.
Boka dina önskemål före 15 maj så finns det tid att planera och bygga turnéer över länet på bästa sätt!

Du kan med fördel skicka en bokningsförfrågan direkt via föreställningssidan. Din mailförfrågan går då till den aktuella producenten med kopia till ansvarig regional konsulent. Detta är fördelaktigt för den regionala turnéplaneringen vilket gynnar länets arrangörer i stort.
Men det går naturligtvis även utmärkt att kontakta producenten direkt! 🙂
Läs mer om subventioner och annat viktigt att veta nedan.

Se utbud för förskola
Se utbud för förskoleklass och lågstadiet
Se utbud för mellanstadiet
Se utbud för högstadiet/gymnasiet

DANS I VÄSTERBOTTEN/NORRLANDSOPERAN
Det finns ett separat dans- och musikutbud för barn och unga i länet som administreras av dans- respektive musikkonsulenten på Dans i Västerbotten/ Norrlandsoperan.
Läs mer om detta utbud samt subventionsmöjligheter här.

TURNÉPLANERINGSDOKUMENT
Här hittar du som är skolsamordnare en delad bokningslista som visar preliminära turnéplaner i länet.

Uppdatera gärna själv era intresseanmälningar här. Listan utgörs av intresseanmälningar via Scenkonstportalen samt inlagda förbokade föreställningar och syftar till ökad turnésamordning i länet/förbättrad kostnadsdelning.

SUBVENTIONER
Riksteatern Västerbotten subventionerar turnéföreställningar från fria teatrars rese- och boendekostnader med statliga och regionala resurser.
(Subvention gäller ej länsteater eller Riksteaterns föreställningar)
Du som arrangör söker arrangörsstöd för dessa kostnader hos Riksteatern Västerbotten.
OBS! Vi har även under 2019 en särskild satsning på offentliga arrangemang för ung publik. Läs mer om våra subventionsformer och ladda ner ansökningsblankett här.

SKAPANDE SKOLA – EXTRA PROJEKTMEDEL
Samtliga föreställningar kan på olika sätt knytas till Skapande Skolas projektmedel som söks av ansvarig skolhuvudman i respektive kommun. Kontakta producenten i fråga eller konsulent för tips och idéer.
På facebookgruppen Skapande skola i Västerbotten kan du utbyta idéer och få tips på projekt som är på gång eller kan genomföras med lite stöd från andra!

BOKNINGSPERIOD 10 MARS TILL 15 MAJ
Vi rekommenderar 15 maj som deadline för bokningar inför hösten, för att såväl arrangörer som producenter ska hinna planera för genomförbara turnéer.

KONTAKT OCH MER INFO
Är du producent kan du få mer information om länets turnéförutsättningar HÄR
För frågor rörande utbud, subventioner och bokningsförfarandet kontakta: inger.holmberg@riksteatern.se

Vad betyder BOKNINGSFÖRFRÅGAN-KNAPPEN på Scenkonstportalens produktionssidor?
Via bokningsknappen skickar du ett mail till producenten med intresseanmälan och ev. frågeställningar. Denna förfrågan kommer även till Riksteatern Västerbottens konsulent för kännedom.

Eftersom detta på ett enkelt sätt underlättar samordningsvinsterna i länet rekommenderas det att ni använder den funktionen. Se även ovan info om vår gemensamma förbokningslista.