Nytt utbud barn/ unga/skolarrangörer våren 2020

Här hittar du som arrangör hitta förslag på föreställningar med teater, dans och cirkus som kan turnera i Västerbotten kommande säsonger.

För att skicka en intresseanmälan till producent kan du med fördel nyttja ”skicka bokningsförfrågan”-knappen som finns på aktuell föreställningssida på Scenkonstportalen. Din mailförfrågan går då till den aktuella producenten med kopia till ansvarig regional konsulent. Detta underlättar för den regionala turnéplaneringen och gynnar er som arrangörer i länet med en förbättrad samordningsmöjlighet.
Men det går naturligtvis även utmärkt att kontakta producenten direkt!
Läs mer om subventioner och annat viktigt att veta nedan.

Boka dina önskemål så snart som möjligt och senast 15 november så finns det tid att planera och bygga turnéer över länet på bästa sätt!

Se utbud för förskola vt 2020
Se utbud för förskoleklass och lågstadiet
Se utbud för mellanstadiet
Se utbud för högstadiet/gymnasiet

DANS I VÄSTERBOTTEN/NORRLANDSOPERAN
Det finns ett separat dans- och musikutbud för barn och unga i länet som administreras av dans- respektive musikkonsulenten på Dans i Västerbotten/ Norrlandsoperan.
Läs mer om detta utbud samt subventionsmöjligheter här.

TURNÉPLANERINGSDOKUMENT
Här hittar du som är skolsamordnare en delad bokningslista som visar preliminära turnéplaner i länet.

Uppdatera gärna själv era intresseanmälningar här. Genom att dela med oss av våra föreställningsintressen och sådant som är redan bokat kan vi förbättra turnésamordningen i länet!

SUBVENTIONER
Riksteatern Västerbotten subventionerar turnéföreställningar från fria teatrars rese- och boendekostnader med statliga och regionala resurser.
Du som arrangör söker Arrangörsstöd för dessa kostnader i efterhand hos Riksteatern Västerbotten. Se mer info och ansökningsunderlag – Arrangörsstöd Fria teatrar

Vi har en särskild pott med arrangörspengar för offentliga arrangemang för ung publik. Se mer info och ansökningsunderlag – Särskilt arrangörsstöd Ung Publik

Görs offentliga föreställningar utanför centralorten kan ni söka vårt projektmedel Publikutveckling Små scener – Se mer info och ansökningsunderlag

SKAPANDE SKOLA – EXTRA KULTURPENGAR TILL SKOLAN!
Samtliga föreställningar kan på olika sätt knytas till Skapande Skolas statliga projektmedel som söks årligen av ansvarig skolhuvudman i respektive kommun. Kontakta producenten i fråga eller länskonsulent för tips och idéer.
På facebookgruppen Skapande skola i Västerbotten kan du utbyta idéer och få tips på projekt som är på gång eller kan genomföras med lite stöd från andra!

BOKNINGSPERIOD 1 september till 15 november
Vi rekommenderar 15 november som deadline för bokningar inför våren, för att såväl arrangörer som producenter ska hinna planera för genomförbara turnéer.

Vad betyder BOKNINGSFÖRFRÅGAN-KNAPPEN på Scenkonstportalens produktionssidor?
Via bokningsknappen skickar du ett mail till producenten med intresseanmälan och ev. frågeställningar. Denna förfrågan kommer även till Riksteatern Västerbottens konsulent för kännedom.

KONTAKT OCH MER INFO
Är du producent kan du få mer information om länets turnéförutsättningar HÄR
För frågor rörande utbud, subventioner och bokningsförfarandet kontakta: inger.holmberg@riksteatern.se