Publikutveckling Små scener – Västerbotten

I ett långsiktigt samarbete mellan de regionala Riksteaterkonsulentverksamheterna i Jämtland/Härjedalen, Norrbotten och Västerbotten erbjuds här ett subventionerat scenkonstutbud, anpassat för små scener.

De föreslagna föreställningarna underlättar för arrangörer att arrangera på nya platser, för ny publik och kanske med nya samarbetsparter i syfte att stärka publikutvecklingen på orten.

Föreställningen bör ingå i en turnéplanering med minst tre närliggande orter. Kontakta producenten för intresseanmälan, gärna genom att förboka via Scenkonstportalens Boka-knapp vilket även möjliggör att konsulenten kan förbereda subventionsmedel.

Utbudet är subventionerat enligt principen att i första hand kapa kostnader för resor och boende, i andra hand föreställningskostnad. Under 2018 kan arrangören erhålla upp till 8000 kr i subvention för genomförd föreställning.

Kriterier i korthet:
– arrangeras av eller i samarbete med riksteaterförening
– föreställning på turné; bokningen bör ingå i en turné med före närliggande arrangörer
– arrangören bör ha en publikutvecklande ambition i valet av föreställning
– ska arrangeras utanför centralort eller på centralort i glesbygdskommun m färre än 3500 personer i kommunen
– urvalsprincip: Då vi eftersträvar en spridning över länet beviljas varje arrangör max tre ansökningar per år

Läs mer och sök medel här:

För frågor om subventionsformen eller utbudet, kontakta Inger.Holmberg@riksteatern.se, 070-371 2585

I utbudet för Publikutveckling på Små scener kommande säsong:

Fjällsågens Drottningar

Åldersgrupp: Vuxna
Scenmått: 6 x 4 m
Producent: Musikteatern
Turnéperiod: 2017-03-01 - 2019-12-31
Kostnad: Se produktionssida

Marta och Karolina arbetar som pionjärer i Jämtlandsfjällen under Svenska Turistföreningens tidiga historia. Det är ett hårt arbete som bara kvinnor klarar av.
Båda är starka, slagkraftiga och kända över hela landet och utomlands för sitt starka entreprenörskap. Året är 1913, sex år innan kvinnlig rösträtt i Sverige.

Margareta bor på en fjällgård vid vägs ände. Entreprenören Emma ”Stockholmstjejen” kommer dit för att lägga beslag på gården för kommersiellt syfte.…


Skicka bokningförfrågan Läs mer

Vattnet

Åldersgrupp: Vuxna
Scenmått: 3 x 3 m
Producent: Kaj Ahlgren
Turnéperiod: 2016-06-30 - 2019-05-31
Kostnad: Se produktionssida

Alltihop börjar med ett brev till länsstyrelsen i Ume. Hur är det egentligen med vattenkvaliteten oppå Kläppmyrliden. Det här är historien om att finna vattnet. Ett sökande oppå djupet. Hur djupt ska man gräva. Vart ska man gräva. Kan man leva utan vattnet. Och blir vi någonsin färdiga i vårt sökande. Tillslut skickas bud efter en skicklig brunnsgrävare, en riktig vattudoktor. Kommer han att finna de stora djupens källor?
Denna pärla till berättelse är signerad Torgny Lindgre…


Skicka bokningförfrågan Läs mer

UNDER är jag BAR

Åldersgrupp: Vuxna
Scenmått: 4 x 4 m
Producent: UNDER [är jag] BAR
Turnéperiod: 2016-09-16 - 2019-06-30
Kostnad: Se produktionssida

Hur mår vaginan i dagens samhälle? Vad ska den användas till? Och stämmer det verkligen att den är så känslig och lättirriterad? Bland buskar i minerad terräng försöker två våtmarksforskare ta reda på fakta, genomskåda myter och utmana traditioner. Välkomna på en känslosam resa i ett mytomspunnet landskap.

”Stråk av allvar förhöjer en föreställning som kvalar in som höstens roligaste, mest tänkvärda.”/ VästerbottensKuriren
”Ytterst skickligt balanserar Charlotte…


Skicka bokningförfrågan Läs mer

Romeo och Julia - språket, konsten och kärleken

Åldersgrupp: Vuxna
Scenmått: 3 x 3 m
Producent: Ögonblicksteatern
Turnéperiod: 2017-05-01 - 2019-12-30
Kostnad: Se produktionssida

Vår Romeo och Julia är ett möte och ett samtal mellan skådespelarna Mansour Salti och Karin Larson, som i sin bästa ålder utforskar kärleken och språket genom sin gemensamma kärlek till konsten. Vi kan kalla den Romeo och Julia och verkligheten. En kärlekssaga
bortom ålderns, språkets och nationens gräns.

Den klassiska kärlekssagan om Romeo och Julia har för många utgjort visionen om den äkta kärleken och därför säkert krossat en eller annan relation som inte levt upp till …


Skicka bokningförfrågan Läs mer

Glupahungern

Åldersgrupp: Vuxna
Scenmått: 5 x 3 m
Producent: Västerbottensteatern
Turnéperiod: 2018-02-05 - 2018-09-18
Kostnad: Se produktionssida

OBS! Föreställningen går på turné våren 2020 i södra/mellersta delen av Sverige. Kontakta Ellenor Lindgren: el@ellenor.nu

Glupahungern rör sig mellan saga och verklighet i ett mystiskt skogslandskap i norra delen av vårt land. Huvudpersonen i berättelsen är Ingrid, hon växer upp i utkanten av en by tillsammans med sina familj. Hon är sin pappa upp
i dagen, följer honom vart han går, vad än han gör. Men när Ingrid är kring 8 år dör pappa Erik i skogen under mystiska omstän…


Skicka bokningförfrågan Läs mer

Håll i Hatten

Åldersgrupp: Barn / Ungdom, Förskoleklass - åk 3
Scenmått: 6 x 5 m
Producent: CeliDance
Turnéperiod: 2018-01-01 - 2020-05-29
Kostnad: Se produktionssida

Två figurer möts oväntat en stormig dag och en mystisk hatt fångar deras uppmärksamhet. Hatten lever sitt eget liv. Vad finns i hatten? Ett moln, en fjäder, en elefant, en vid ocean eller kanske ett pärlhalsband? I ett fantasiland kan allting hända, saker vänds ut och in, prövas på nytt och kan förvandlas till vad du vill. Den magiska hatten och de nyfunna vännerna bjuder in publiken till en fartfylld dansupplevelse full av överraskningar.

Leken och förvandlingen som sker när fa…


Skicka bokningförfrågan Läs mer

Prinsessdrömmar

Åldersgrupp: Vuxna
Scenmått: 4 x 4 m
Producent: ARTform
Turnéperiod: 2018-04-01 - 2019-04-30
Kostnad: Se produktionssida

Som barn på 50- och 60-talet drömde Eva-Britt och Marianne om att bli prinsessor och uppmuntrades av omvärlden att sitta fint, niga djupt och hitta sig en prins. Men vad hände efter att Askungen gift sig med prinsen?

Genom att gestalta sina egna livsberättelser i ett ljusrosa scenrum granskar Eva-Britt och Marianne kvinnorollen de spelat och valen som de aldrig fick göra. De berättar om upproren och flykten från makar och chefer, men frågar sig också:
Är kanske inte också kvinnans…


Skicka bokningförfrågan Läs mer

SKILJETECKEN

Åldersgrupp: Vuxna
Scenmått: 4 x 4 m
Producent: Tantteatern
Turnéperiod: 2018-10-01 - 2019-06-03
Kostnad: Se produktionssida

Vad innebär en skilsmässa ? Vad händer efter själva åtskiljandet ? Vem skiljer man sig ifrån, sin partner, men också från en bit av sig själv? Och kan man skilja sig från sitt barn.
Genom olika röster och med musik berättar vi om minnet av en skilsmässa.…


Skicka bokningförfrågan Läs mer

Har du tid?

Åldersgrupp: Vuxna
Scenmått: 5 x 3 m
Producent: GH Scenbrukare
Turnéperiod: 2019-02-15 - 2019-04-30
Kostnad: Se produktionssida

En musikalisk tankereflektion av och med Göran Hansson & Mattias Kågström. Om hågkomster, krämpor, livet och döden. Har jag tid? Har du tid? Har vi tid?…


Skicka bokningförfrågan Läs mer

När du går på känsla är du alltid i tid

Åldersgrupp: Vuxna
Scenmått: 4 x 3 m
Producent: Frida Selander
Turnéperiod: 2018-04-19 - 2019-12-17
Kostnad: Se produktionssida

Hon är som ingen annan, Frida Selander, med en röst lika förförisk som uppriktig. När hon nu släpper sitt tionde album När du går på känsla är du alltid i tid väljer hon att sjunga på svenska, och kommer närmre än vi trodde var möjligt. Ensam med sin gitarr gör Selander en musikaliskt avskalad föreställning, där hon tillåter sig själv att fördjupa berättandet. På ett säreget vis lyckas föreställningen både prata med sin samtid och erbjuda förtröstan, genom Frida Se…


Skicka bokningförfrågan Läs mer

Mina Ungar - Dagbok från en byaskola

Åldersgrupp: Vuxna
Scenmått: 5 x 3 m
Producent: Västerbottens Museum
Turnéperiod: 2018-08-16 - 2019-09-02
Kostnad: Se produktionssida

Efter folkskoleseminariet i Umeå kom Berta Hansson 1935 som nyutexaminerad lärare till Fredrika kyrkby i Västerbotten där hon arbetade fram till världskrigets slut. Bertas liv i Fredrika kretsade kring barnen som hon ägnade stor omsorg, och som hon kärleksfullt berättade om i sina dagboksanteckningar och gestaltade i sitt måleri. Ett måleri som efter ett oväntat besök en vinterkväll skulle ta fart och leda till en ny karriär som konstnär.

Föreställningen besta…


Skicka bokningförfrågan Läs mer

INGELA WALL: KOM IHÅG! Köp mjölk, skaffa barn

Scenmått: Spelyta 2×2 meter
Pris:
10.000 samt resa och ev. boende
Spelperiod: 
Bokningsbar under 2018
Bokning:
ingelawall@hotmail.com

En lättsam och snabbfotad föreställning som är teatermonolog, dikt och stand-up, allt i ett – spetsad estradpoesi på Ingela Walls personliga sätt.

En underhållande och utmanande estradpoesiföreställning om att skaffa barn som bland annat blev en av årets succé-snackisar på Skellefteås Berättarfestival i april 2017.
Vi får följa drömmarna, tvivlet och de innersta tankarna kring att vilja, hoppas, vänta och föda barn. Allt med humor, ordbriljans och vassa iakttagelseförmåga. Om normer och förväntningar, om rädslor och eufori.
En känslomässig och scenisk bergochdalbana med Ingela Wall i toppform.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *