Utbud Dans i Norrbotten

DANS I NORRBOTTEN
Många av dansföreställningarna som är producerade av de fria grupperna ingår som rekommenderat utbud och uppbär därmed turnéstöd genom Riksteatern Norrbotten.
Du finner dessa föreställningar under respektive målgrupp och ålderskategori HÄR

Sedan bildandet 1995 har Norrdans presenterat ett stort antal föreställningar med koreografier av såväl internationella tungviktare som nya talanger inom samtida dans med speciellt fokus på den unga publiken. En stor del av året lämnar kompaniet hemmascenen i Härnösand för att turnera – regionalt, nationellt och internationellt. Genom Norrlands nätverk för Musikteater och Dans (NMD) finns ett speciellt uppdrag att turnera i Sveriges fyra nordligaste län.

Dans i Nord är en verksamhet under Piteå kommun och Region Norrbotten och har till uppgift att bland annat arrangera danskonst. Dans i Nord driver en särskild barn -och ungdomssatsning, Unga Dans i Nord.

Riksteatern Dansenheten erbjuder Norrbotten en dansrepertoar som tillvaratar och presenterar den pågående konstnärliga utvecklingen inom den samtida dansen. De lokala teaterföreningarna och skola är nyckelaktörer för att ge invånare över hela landet möjlighet att ta del av dans.